Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανακεφαλαίωση, αναπροσαρμογή και επόμενα βήματα

   Ναι, είναι αλήθεια ότι εξαφανίστηκα για πολλούς μήνες από το ιστολόγιο, αλλά υπήρχαν αρκετά σοβαροί λόγοι.
   "Ευπειθώς αναφέρω" λοιπόν ότι:
   Αυτούς τους μήνες ασχολήθηκα πάρα πολύ με την διαδικτυακή σειρά "Μες στα μπουντρούμια". Η σειρά αυτή ολοκλήρωσε τον πρώτο της κύκλο. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, "αναγκάζομαι" να την σταματήσω για εφέτος και να την προγραμματίσω στην ίδια λογική από Σεπτέμβρη.
   Παράλληλα, ασχολήθηκα αλλά όχι όσο θα έπρεπε με το "Ερνέστο και Ταρούν" και πολύ λιγότερο με τον "Θησαυρό στην ρίζα του Δέντρου της Γης". Είναι ξεκάθαρο πως είναι πρακτικά αδύνατο ένας άνθρωπος μόνος του να τα κάνει όλα, όπως και είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον να σε βοηθήσει, όταν ξέρεις - και ΣΑΦΩΣ του το λες από την αρχή - ότι ΔΕΝ θα δει κάποια οικονομική απολαβή γρήγορα.
   Επίσης, κάποιες συνεργασίες δεν προχώρησαν ή άλλες φαίνεται να "παγώνουν".
   Από την άλλη, έγιναν όλο αυτό το διάστημα αρκετά σημαντικά πράγματα, όπως:
1) Δημιουργήθηκε η επίσημη σελίδα της vktoons, ιδιόκτητη παρακαλώ (στους συνδέσμους στο ιστολόγιο μπορείς να την βρεις επίσης)
2) Προωθήθηκαν συνεργασίες, όπως αυτή με το "down under studio" που αναλάμβανε το sound edit των επεισοδίων του "Μες στα μπουντρούμια"
3) Το δίκτυο του channel frederator ζήτησε - δεν το ζήτησα εγώ: αυτοί μας έψαξαν - να μπει η vktoons στο δίκτυό του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα άνοιγμα στο εξωτερικό (στο σύνδεσμο που έδωσα, πηγαίνετε στο γράμμα v και θα βρείτε τον σύνδεσμο για το κανάλι στο youtube).
4) Ξεκίνησε η δουλειά σε ένα διαφημιστικό.
5) Ήρθα σε επαφή με επιπλέον έμπειρους ανθρώπους του animation στην Ελλάδα, μαθαίνω πράγματα από αυτούς και όσο μπορώ τους βοηθώ σε ότι κάνουν (Άγγελος Ρούβας, Γιάννης Ζόγκα, Σπύρος Σιάκας), ενώ προσπαθώ να έρθω σε επαφή και με νεώτερους του χώρου.
   Πλέον, ήρθε (πάλι) η ώρα της αναπροσαρμογής αλλά και της προσπάθεια να "ανοιχτεί" το πλάνο και η δράση μου σε επιπλέον ανθρώπους. Αυτή η δράση, εντάσσεται/την εντάσσω στις κινήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στον χώρο του ελληνικού animation και συνειδητά υποτάσσονται σε αυτές. Είμαι αισιόδοξος (αγωνιστικά αισιόδοξος, όχι επειδή απλά θέλω να είμαι) ότι θα δούμε πολύ καλά πράγματα το επόμενο διάστημα στο ελληνικό animation.
   Αυτό, λοιπόν, που μπαίνει μπροστά μου το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η μεταφορά στην πράξη της γνώσης και της εμπειρίας που έλαβα από τους πιο έμπειρους ανθρώπους, η προσέγγιση με νεώτερους ανθρώπους, οπωσδήποτε - εκ των ων ουκ άνευ - η συνεργασία (κάτι που το ήξερα, αλλά πλέον πρέπει να ξεπεράσω κάποιους φόβους και δισταγμούς που αφορούν στο οικονομικό κομμάτι και να το δω προοπτικά) και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σε στέρεες βάσει (όσο μπορώ τέλος πάντων να συμβάλω σε αυτό το κομμάτι). Η προοπτική είναι κάποια στιγμή ό,τι και αν (δεν) κάνω, να συναντηθεί με τις άλλες προσπάθειες (η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να πούμε ότι θα έχουμε 15 ανεξάρτητες προσπάθειες στο τέλος).
   Τα πλάνα μου προχωρούν λοιπόν, ήδη αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές (ακόμα και αυτό, είναι ενταγμένο μέσα στο σχέδιό μου) και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μεταξύ των ανθρώπων του χώρου συζητήσεις, ενημερώσεις και ελπίζω και κοινοποίηση των συμπερασμάτων, των αγωνιών και των αγώνων των animators - παρότι ακόμα δεν θεωρώ εαυτόν animator (ελπίζω να γίνω κάποτε - στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου