Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δελτίο ειδήσεων.

   Το σημαντικότερο νέο εδώ και πολύν καιρό είναι το εξής: ο Άγγελος Ρούβας πήρε την πρωτοβουλία και "έστησε" μία ιστοσελίδα πραγματικό διαμάντι: την http://www.greekanimation.com/. Είναι μία σελίδα που ανανεώνεται συνεχώς. Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως ζητά από τους animators ή όποιον έχει κάποια σχέση με το ελληνικό animation να συνδράμουν δίνοντας πληροφορίες για το έργο, δικό τους ή άλλων, έντυπο υλικό(συνεντεύξεις κτλ). Στην σελίδα θα βρείτε διάφορες ενότητες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενότητα history που αναφέρεται φυσικά στην ιστορία του ελληνικού animation.
Στην καρτέλα movies θα βρείτε ό,τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φανταστείτε, όρεξη να έχετε. Υπάρχουν οι ταινίες όσων δημιουργών τα έργα υπέπεσαν στην αντίληψή του - εκεί θα βρείτε και δικά μου αλλά για αυτό σας ξαναγράφω ότι όσοι δεν δείτε τα έργα σας ή το όνομά σας, καλό είναι να στείλετε τα στοιχεία σας οι ίδιοι, διότι ο άνθρωπος έχει αναλάβει πολύν όγκο δουλειάς και φαίνεται και σίγουρα κάτι θα "παραπέσει" όχι από πρόθεση - αλλά και συνεντεύξεις, διαφημίσεις ελληνικές και ό,τι έχει να κάνει γενικά με το υπάρχον και διαθέσιμο υλικό του ελληνικού animation.
Στην καρτέλα artists θα δείτε ονομαστική αναφορά όλων των δημιουργών (παλι ισχύει αυτό που σας έγραψα παραπάνω).
Εξαιρετικά χρήσιμο "εργαλείο" για τους animators είναι η καρτέλα companies που αφορά στις εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του animation.
Θα βρείτε ακόμα πολλές σελίδες εξαιρετικά χρήσιμες (μέχρι και αγγελία σχετική με το animation μπορεί κάποιος να αναρτήσει δωρεάν, κάτι που τουλάχιστον εμένα μου φάνηκε χρήσιμο). Επίσης, πολλές σελίδες είναι ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας.
   Σε κάθε περίπτωση, είναι μία μοναδική προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα - κατά την γνώμη μου - και θέλει την στήριξη όλων μας!
Την σελίδα φυσικά μπορείτε πλέον να την βρείτε και στην πλαϊνή στήλη του ιστολογίου αυτού.

   Επίσης, ολοκληρώθηκε το Athens Animfest, στο οποίο δεν πήγα όχι γιατί δεν είχα συμμετοχή εφέτος, αλλά για άλλους λόγους. Από ό,τι έμαθα, όμως, στο ελληνικό διαγωνιστικό - στο οποίο οι συμμετοχές ήταν λίγες εφέτος - υπήρχαν πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα, κάτι που αδικεί την προσπάθεια των δημιουργών. Καλή ή κακή η προσπάθεια, είναι κόπος. Επειδή και πέρυσι το πρόβλημα στον ήχο είχε εμφανιστεί και μάλιστα στην δική μου συμμετοχή - ευτυχώς, μόνο στην δική μου - κάποια στιγμή οι διοργανωτές πρέπει να το δουν. Ειδικά αν το πρόβλημα αφορά μόνο στο ελληνικό διαγωνιστικό ...τί να πω; (δεν έμαθα πάντως τί έγινε στο διεθνές).
Τέλος πάντων, η διοργάνωση απέκτησε μία καλύτερη ιστοσελίδα. Ελπίζω αυτό να είναι μία αρχή για βελτίωση σε όλους τους τομείς. Σας δίνω την σελίδα με τις βραβεύσεις και βέβαια από εκεί μπορείτε να μεταβείτε σε άλλους τομείς της ιστοσελίδας.
http://athensanimfest.eu/gr/awards

  Τέλος, σε ό,τι αφορά το "Ερνέστο και Ταρούν" είμαι στην διαδικασία του storyboard ακόμη (το κάνω αρκετά αναλυτικό και ας είναι μικρού μήκους). Όμως, το σημαντικό πρόβλημα αφορά στο ότι δεν βρίσκω παραγωγό. Είναι σημαντικό αφενός γιατί έτσι δεν μπορώ να καταθέσω πρόταση στο ΕΚΚ, αφετέρου διότι με πιέζουν οικονομικά οι καταστάσεις και αυτό υπάρχει κίνδυνος να έχει αντίκρυσμα στην δημιουργία της ταινίας. Εναλλακτικά εξετάζω το ενδεχόμενο να προχωρήσω στην δημιουργία ατομικής επιχείρησης παραγωγής ΜΟΝΟ animation, αλλά αυτό σημαίνει ρίσκο (δεν έχω χρήματα δικά μου για να ξεκινήσω την προσπάθεια). Σε κάθε περίπτωση, η ταινία θα ολοκληρωθεί σε πείσμα των συνθηκών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου