Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ξερόλ και Μπουμπούνα, δεύτερο επεισόδιο


3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Πολύ ωραίο και καλοδουλεμένο ταινιάκι με πολλά χιουμοριστικά στοιχεία και ωραία χρήση των μουσικών εφέ. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε σαν κριτική είναι ότι θα μπορούσαν οι ήρωες να έχουν πιο υπερβολικές αντιδράσεις σε κάποια σημεία για να φαίνεται ακόμα πιο αστείο και ίσως είναι αργό σε κάποια σημεία. Κάτι άλλο στο σενάριο είναι ότι οι ήρωες γνωρίζουν «το μέλλον» και τι θα ανακαλύψουν χωρίς να το έχουν ανακαλύψει ακόμα (π.χ. την πτήση, τη βαρύτητα κτλ.), που όμως καταλαβαίνουμε ότι βοηθάει στην εξέλιξη της πλοκής και προκαλεί γέλιο στο κοινό αφού αντιλαμβάνεται αμέσως το αστείο. Πάντως η ιστορία είναι πολύ ωραία και με καλό χιούμορ. Καλή συνέχεια, περιμένουμε το επόμενο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ! Το αν είναι πολύ ωραίο, είναι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι (εγώ, πάντως, θα το έβαζα 10ο-11ο ανάμεσα σε όσα έπαιξαν στο φεστιβάλ). Ως προς το καλοδουλεμένο, θα φέρω αντιρρήσεις. Έχει πάρα πολλά λάθη, εκ των οποίων άλλα οφείλονται σε εκ μέρους μου άγνοια τεχνικών στοιχείων του προγράμματος, άλλα σε προσωπικά "καλλιτεχνική" αδυναμία να αντεπεξέλθω, άλλα σε απροσεξία (ου γαρ μόνον κτλ... :D ). Π.χ., αυτό που λέτε για τις αντιδράσεις των χαρακτήρων - που θα τους έδινε πιό έντονα καρτουνίστικα στοιχεία - ακόμα δεν μπορώ να πω ότι "τό 'χω".
    Όντως σε κάποια σημεία "αργεί" λίγο η ταινία (π.χ. εκεί με το πουλί και το ρόπαλο, στην πρώτη σκηνή). Το σενάριο, επίσης, στο τέλος έχασε σε δύναμη. Σε ένα βαθμό, το περιόρισα και ο ίδιος, για λόγους τεχνικούς (δηλαδή, συνδέεται με αυτό που γράψατε για τα καρτουνίστικα στοιχεία).
    Για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα έκπληξη που αρκετός κόσμος γέλασε με κάποια από αυτά που έδειξα - γέλασε δε και σε κάποια σημεία που δεν το περίμενα. Αυτό είναι το θετικό που κρατώ.
    Πάντως, το βασικό ζήτημα που πρέπει να λύσω, είναι η γνωριμία και γνώση του παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου, στο χαρτί. Άρα, πρέπει να δω και το σχέδιό μου, το σκίτσο. Νομίζω, άλλωστε, ότι κάποια πράγματα ο pc δεν μπορεί να τα λύσει όπως μπορεί το χέρι ή δεν μπορεί εν γένει να τα λύσει. Άρα, εκπαίδευση. Και εκπαίδευση στην Ελλάδα στο παραδοσιακό κινούμενο σημαίνει, αν το έχω πιάσει σωστά, προσωπική μελέτη (δεν υπάρχουν σπουδές, αλλά έτσι κι αλλιώς οικονομικά...δεν...) και, όταν καμμια φορά οργανώνεται κάποιο σεμινάριο (και αφού "πάρω χαμπάρι" ότι γίνεται), να πηγαίνω. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά (ξενόγλωσσα) βιβλία, τα οποία ως επί το πλείστον θα τα βρει κανείς στο βιβλιοπωλείο... amazon.com... Ελάχιστα κυκλοφορούν στην Ελλάδα (αλλά κάποια από τα βασικά, ευτυχώς ναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ίσως η artoon στο Μαρούσι να προσφέρει εκπαίδευση (βάσει των όσων λέει στην ιστοσελίδα της), αλλά οι καιροί οι μενετοί για δίδακτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή