Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το τέταρτο επεισόδιο του "Θησαυρού" επιτέλους στον αέρα!

   Επιτέλους, πριν λίγες ημέρες το τέταρτο επεισόδιο του "Θησαυρού στην ρίζα του Δέντρου της Γης" αναρτήθηκε στο youtube! Η διαδικασία ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2012! Δηλαδή συνολικά πήρε 10 μήνες!
   Βέβαια, μέχρις ενός χρονικού σημείου η καθυστέρηση δικαιολογείται και αιτιολογείται. Ξεκίνησα με κανονικό storyboard (όχι βέβαια επιπέδου παραγωγής μεγάλης ταινίας), προχώρησα σε animatic και μετά στην δημιουργία των backgrounds (υπόβαθρα), στους επιπλέον χαρακτήρες και στην μουσική, την οποία την "έγραφα" μετά το τέλος κάθε σεκάνς. Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι, ενώ η διαδικασία αυτή εξασφάλισε κάποια ποιότητα παραπάνω στο επεισόδιο (άσχετα αν φαίνεται ή όχι στον θεατή αυτό), αποδείχτηκε εξαιρετικά χρονοβόρα, γιατί όλη η δουλειά (pre-production, production, post-production) έγινε από ένα άτομο.
   Αυτό, βέβαια, ήταν κάτι που το γνώριζα: το να δουλεύεις μόνος σου στο animation είναι "ηρωικό" αλλά τελικά ασύμφορο και ΣΕ ΒΑΡΟΣ σε τελική ανάλυση και της ποιότητα και της ποσότητας.
   Η λύση στο προκείμενο ζήτημα είναι φυσικά η συνεργατική δουλειά. Όμως, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ποιός θα δεχόταν να μπει σε μία διαδικασία να εργαστεί σε κάτι που οικονομικά είναι δεδομένο πως ΔΕΝ θα του δώσει κάτι. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι ο χώρος πάσχει οικονομικά. Δεν μπορώ λοιπόν να έχω απαιτήσεις. Σκέψεις, βέβαια, έχω, αλλά σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθώ περισσότερο.
   Στο επεισόδιο τώρα. Αποδείχτηκε περίτρανα η χρησιμότητα ενός καλού μηχανήματος, ενός σοβαρού όσο γίνεται υπολογιστή, που να "σηκώνει" δουλειά. Ο προηγούμενος που είχε "σερνόταν" και, τελικά, η κάρτα γραφικών κάηκε. Λογικό. Αυτό, όμως, σήμαινε αναγκαστικά αγορά νέου υπολογιστή - ο παλιός δεν "σήκωνε" νέες κάρτες, κάτι που με μάτωσε οικονομικά (περιόρισα δραστικά και τις προσωπικές εξόδους, αλλά να σημειώσω ότι καθυστέρησε υπερβολικά η έλευση του νέου, σε βαθμό που σκέφτηκα πως πιό γρήγορα θα μου έφερνε η NASA έναν πύραυλο αν της τον παρήγγελνα: Εντάξει, για είκοσι ημέρες δεν έκανα παραγγελία, λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά 15 ημέρες καθυστέρηση από την στιγμή της παραγγελίας, πάει πολύ...), αλλά είδα αποτέλεσμα: μέσα σε δεκαπέντε ημέρες έβγαλα δουλειά που παλιότερα θα ήθελα δυο-τρεις μήνες .
   Επιτέλους, έδωσα στον εαυτό μου μία εβδομάδα άδεια - από Δευτέρα επιστροφή στην "δουλειά" - και φορτίζω (και) για το επόμενο επεισόδιο. Άντε να δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου