Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

7o Διεθνές Φεστιβάλ Animation ΑθήναςΤην Πέμπτη, 1η Μαρτίου, ξεκινά το 7ο Animfest της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (στην Ιερά Οδό, στον αριθμό 48. Κατεβαίνετε στον Κεραμεικό με το Μετρό). Αν έχω καταλάβει καλά, οι συμμετοχές είναι περισσότερες φέτος στο Διεθνές διαγωνιστικό κομμάτι, σε σχέση με πέρυσι ενώ έχουν αυξηθεί και οι σπουδαστικές ελληνικές συμμετοχές. Λίγο λιγότερες είναι οι ελληνικές συμμετοχές που "παίζουν" στο ελληνικό διαγωνιστικό. Κάπου εκεί (την πρώτη ημέρα σίγουρα, δεν ξέρω τις επόμενες) θα είμαι και εγώ.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο τσέχικο animation (παλιά σχολή, από τα χρόνια της σοσιαλιστικής Τσεχοσλοβακίας ακόμα), ένα ακόμα σε δύο δημιουργούς, στον Γερμανό Thomaw Bertels Και στον δικό μας Ντίνο Θεοδοσίου (θα παρουσιαστεί η ταινία του "Τα σκυλιά" την Δευτέρα, 5 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ). Την Κυριακή, η Σοφία Μαντούβαλου και ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, δημιουργοί της σειράς "Ένα γράμμα, μια ιστορία" θα παρουσιάσουν "βήμα προς βήμα τα στάδια που αφορούν στον εκπαιδευτικό και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της τηλεοπτικής σειράς και την ανάπτυξή της σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης.". 
Το εισιτήριο για τις απογευματικές προβολές (5.30-7.30) κοστίζει 5€ για τα δύο άτομα, ενώ για τις βραδυνές (μετά τις 7.30) το εισιτήριο κοστίζει 5€ ανά άτομο.
Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα θα βρείτε  ΕΔΩ.